Aktualno in zaposlitev

NUJNO OBVESTILO

V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu.

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE – po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Zaradi situacije, povezane s koronavirusom Covid-19, veljajo v MEDI CENTRU nekateri ukrepi, s katerimi želimo poskrbeti za čim večjo varnost obiskovalcev in zaposlenih.

V MEDI CENTER lahko vstopajo pacienti, ki so naročeni, imajo nujna stanja in uporabniki laboratorija. Naročite se lahko preko e-pošte ali telefona. Vstopate lahko največ 10 minut pred naročenim terminom, da ne bo preveč oseb v ČAKALNICI.

Če zbolite z nahodom, prehladnimi znaki, vročino, kašljem, drisko, izgubite vonj ali okus, se pred prihodom v MEDI CENTER posvetujte z ambulanto izbranega zdravnika po telefonu. Izjema so edinole nujna stanja, kjer je ogroženo življenje. Tudi v tem primeru pa je najbolje, če nas lahko o težavi najprej obvestite po telefonu, da lahko uredimo primeren prostor in opremo za pregled.

Prosimo vas, da ob vstopu izpolnite vprašalnik o zdravstvenem stanju (o simptomih, povezanih z boleznijo Covid-19). Vprašalnik si lahko tudi NATISNETE na tej povezavi in je dobrodošlo, da ga izpolnite pred prihodom v MEDI CENTER (isti dan).

Če boste na katero od vprašanj odgovorili z »da«, se bo medicinska sestra posvetovala z zdravnikom glede tega, kje in kako vas bomo pregledali.

Če prihajate v laboratorij, se predvsem zjutraj ob odprtju zdravstvenega centra lahko pojavi večja gneča.

Pred vstopom in izpolnjevanjem vprašalnika je obvezno razkuževanje rok. Prav tako je v prostorih Zdravstvenega centra obvezno nositi masko, ki pokriva usta IN NOS. Obvezno je tudi vzdrževanje varne razdalje vsaj 1,5m. Prosimo, da sledite navodilom, ki so predstavljena tukaj.